Asa ,,DA’’, asa ,,NU’’ pentru a obtine un job

In zilele noastre, cand vine vorba de un nou loc de munca, majoritatea tinerilor se lovesc de lipsa experientei, pe care marile companii si angajatori o doresc. Insa, nu intotdeauna, aceasta reprezinta singurul aspect pe  care posibilul canditat trebuie sa il aiba in vedere.

Un prim aspect, caruia multi dintre posibilii angajati nu ii acorda importanta, este modul in care acestia isi exprima, sau reprima, starea de nervozitate. Interlocutorul NU trebuie sa isi dezvalui indoielile sau nesiguranta in capacitatile dobandite sau care urmeaza sa fie dobandite, cu perseverenta, in fata auditoriului. Aceasta stare poate reflecta lipsa de experinta si incapacitatea si poate pune intr-o lumina mai putin buna abilitatile celor dornici de cariere se succes.

De asemenea, un interviu presupune cunoasterea generala a obiectivelor companiei sau domeniului vizat de posibilul angajat. Angajatorul poate vedea, in acest fel, interesele comune ale angajatilor sai de a prospera afacerea, dar si de a oferi sansa DEZVOLTARII PERSOANALE.

Un alt AVANTAJ, care poate contura angajatul perfect profesiei, in constituie disponibilitatea acestuia de a accepta noi provocari, poate mai putin intalnite in decursul formarii sale. Asa ,,DA’’, pentru a putea convinge angajatorul, candidatul trebuie sa aiba un exemplu, o experienta asemenatoare, pe care sa o prezinte, succinct.

Un aspect important, de care angajatorii sunt interesati, este raspunsul candidatilor cu referire la nelamuririle sau asteptarile acestuia de la postul vacant. Acesta NU trebuie sa incheie interviul intr-o nota concisa, ci sa ofere opinia sa, legata de actiunile publice, vazute, legate de posibilul job. Impostant este ca intervievatul sa NU isi spuna defectele, ci sa le contureze intr-o forma promitatoare, convingatoare in fata angajatorului.

Contact

AMHOTECH INC SRL
Bucuresti, Romania
admin@jobes.ro
https://jobes.ro

Social Media

Utile

Termeni și condiții
Acord de confidențialitate
Hartă site
Despre cookies